free website builder app

Schuren en behandelen van uw parketvloer.

Schuren zonder schade te veroorzaken is een vak! Wij werken uiterst nauwkeurig met aparte professionele machines voor de grotere vlakken en de kanten. Met stofafzuiging uiteraard. Normale gebruiksporen – krasjes en kleine putjes – verdwijnen volledig. Diepere putten kunnen vaak onzichtbaar worden weggewerkt door ze in kleur op te vullen.

Het schuren verloopt in meerdere fases, afhankelijk van de staat van uw vloer. We beginnen bijvoorbeeld met grof schuurpapier met korrel 60. Hiermee wordt de vloer drie keer helemaal geschuurd. Daarna volgen nog twee rondes, waarvan één met korrel 80 en één met de fijne korrel 120. Tot slot wordt de vloer met een boenmachine gepolijst om ook de minimale overgangen tussen de verschillende machines weg te werken.

Bij gespijkerde vloeren, bijvoorbeeld tapis, kunnen de spijkerkoppen zichtbaar worden omdat een dun laagje van de vloer wordt verwijderd. De spijkers worden dan handmatig ingedreven en afgevoegd. Vloeren met een v-groef krijgen nog een extra behandeling. Om een perfect eindresultaat te verkrijgen, schuren we alle voegen handmatig uit.

Voor de nieuwe toplaag gebruiken we alleen de beste olie of hardwax. Een fraaie uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak zijn daarbij de belangrijkste criteria. Desgewenst werken we de vloer af in een andere kleurtint.

Zo, uw oude vloer weer als nieuw. Voortaan maandelijks lichtvochtig dweilen met een speciaal onderhoudsmiddel (dat u krijgt meegeleverd) en weer jaren genieten van een fantastische vloer.

Neem geen risico. Kies ook voor het vakwerk van HendriksParket!